25.01.24

Ved lasergravering fjerner laserstrålen en del af overfladebelægningen og skaber dermed et motiv i det underliggende materiales farve. En laser til gravering arbejder principielt som en printer, men i stedet for at pålægge farver, fjerner den et tyndt lag af materialets overside. Dette efterlader en bestandig tekstur, der er ideel til mærkning. Graveringen sidder nede i materialets overflade og kan ikke fjernes uden at slibe eller slide hele overfladen af, hvilket gør det til en velegnet markeringsmetode.

Plastemner fra Ultraaqua med instruktioner på.

Lasergravering er ofte associeret med at være en markeringsmetode, der tilføjer et ekstra visuelt element til et produktdesign, såsom logoindgravering. Men gravering med laser er faktisk særligt velegnet til at markere maskindele og komponenter til industrielt brug, hvilket effektiviserer processer og skaber et værdifuldt overblik over produkterne.

 

Her får du fire gode grunde til at lasergravere dine emner.

 

Serviceprocesser optimeres

 

Lasergravering er en ideel metode til at markere maskindele med nødvendig information som ordrenumre eller unikke identifikationskoder. Graveringerne er præcise og let aflæselige, hvilket gør serviceprocessen mere effektiv. Interne og eksterne servicemedarbejdere kan derfor hurtigt afklare, hvilket emne der er tale om, og finde relevante oplysninger ved behov for en erstatning af det givne emne.

Overskuelige anvendelsesinstruktioner

 

Lasergraver man et plastemne muliggør det en præcis og holdbar markering, der eksempelvis kan inkludere vigtige anvendelsesinstruktioner eller advarsler omkring brugen af maskindelen.

 

Det kan lasergraveres direkte på komponenterne og sikre, at brugerne har lettilgængelige informationer på selve produktet og dermed mindske risikoen for fejl eller misforståelser.

Lasergravering i brun fødevaregodkendt PEEK
Lasergravering i fødevaregodkendt grå PETP tilsat Teflon
Lasegravering i sort fødevaregodkendt PEHD 300

Sporbarhed med nummermarkering

 

Gravering med laser er en nyttig metode til at identificere og spore batch-styring på materialer – især når det drejer sig om fødevaregodkendte plastemner.

 

Ved at lasergravere identifikationskoder, produktionsdatoer eller batch-numre direkte på komponenterne, kan man let spore deres oprindelse. Dette er afgørende inden for industrier, hvor præcis materiale-styring er afgørende for kvalitetskontrol og sporbarhed.

 

Hygiejniske overflader

 

Inden for fødevareindustrien udgør lasergravering en ikke-invasiv mærkningsmetode af fødevaregodkendte plastemner. Kigger vi på fræsning skaber det rille eller fordybninger, hvor der kan samles bakterier og besværliggøre rengørings- og vedligeholdelsesprocesser.

 

Lasergraverede emner giver i modsætning til CNC-fræsning en mere effektiv og enklere proces, da det er en overfladisk markering og bliver en integreret del af emnet, hvilket forenkler overholdelsen af de strenge hygiejnestandarder inden for fødevareindustrien.

Sort drejet maskindel med lasergraverede tal på sig.

Hos Induflex har vi stor erfaring med at hjælpe virksomheder med at benytte lasergravering til deres plastemner. Det gælder kunder såsom Ultraaqua og QUPAQ. 

Vi lasergraverer oftest materialer i POM-C, PEEK og PET-P.

Vil du vide mere om markeringsmetoden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Eksempel på gravering med laser på POM-emne.

Vores kompetencer

Vil du vide mere om vores kompetencer? Tryk videre herunder og dyk ned i muligheder for dine emner.

Vores kompetencer

Vil du vide mere om vores kompetencer? Tryk videre herunder og dyk ned i muligheder for dine emner.

En hånd løfter en drejet maskindel i sort plast fra en palle fyldt med maskindele.

Vores materialer

Du kan læse mere om alle vores mange plasttyper her.

Vores materialer

Du kan læse mere om alle vores mange plasttyper her.

Induflex' lager af plader i teknisk plast i gul, hvid, sort og blå