6.12.23

Polyvinylchlorid, også kendt som PVC, er blandt de mest udbredte plastmaterialer på verdensplan. Denne type termoplast besidder en række fremragende egenskaber, der gør den tekniske plast til en alsidig mulighed for adskillige industrier.

PVC er en termoplastisk polymer, der kan smeltes og formes på ny, hvilket gør det til et ideelt valg for genanvendelse. Termoplasten findes både i en hård og blød udgave – hver type har sine fordele og kan anvendes til forskellige formål.

Hård PVC i sort og grå stænger

Hård PVC: Styrke i konstruktionen

 

Kigger vi på hård PVC, så kendetegnes det ved sin stivhed, hårdhed og styrke, der gør at materialet har en god dimensionsstabilitet. Derfor bliver det mest brugt i byggebranchen, hvor det anvendes til eksempelvis tagplader, tagrender, profiler og forskellige typer rør. Dets styrker inkluderer:

 

  • Stivhed og høj styrke: Ideel til udfordrende implementeringer.
  • Kemisk resistens: Modstandsdygtig over for korrosion.
  • Elektrisk isolering: Fremragende isoleringsevne.

 

Den hårde variant er en massiv plast, som findes i forskellige farver. Hos Induflex bearbejder vi plader i hård PVC i forskellige mål som f.eks. 2000 x 1000 mm og 3000 x 1500 mm. Det egner sig godt til spåntagende bearbejdning som CNC-fræsning og CNC-drejning. Som en tommelfingerregel kan det hårde plastmateriale anvendes i områder med temperaturer mellem – 10 °C og 60 °C.

En rulle med blød, gennemsigtig PVC
En produktionsmedarbejder tjekker en udskæring af blød PVC på en skæreplotter

Blød PVC: Fleksibilitet i bevægelse

 

Skifter vi over til blød PVC, kendetegnes det ved sin fleksible og elastiske egenskaber grundet en tilføjelse af blødgøringsmidler. Perfekt til produkter, der kræver bevægelse som slanger, plastlameller, bændelgardiner og transportbånd. Det er også grunden til at det er anvendt ofte i fødevare- og medicinalindustrien. Dets styrker inkluderer:

 

  • Let Bearbejdning: Formes og bøjes let for enkel bearbejdning.
  • Fleksibilitet og Elasticitet: Ideel til dynamiske anvendelser.
  • Kemisk Resistens: Bevarer integritet under udfordrende forhold.

 

Den bløde variant er et transparent materiale. Når vi bearbejder blød PVC, er det ofte i ruller, og der er derfor næsten ingen begrænsning på længden af de emner, du kan få fremstillet i det bløde plastmateriale. Det kan skæres med kniv, såsom på en skæreplotter og kan anvendes i områder med temperaturer helt ned til – 40 °C.

Vælg det rigtige PVC

Har du stadig ikke besluttet dig for, om hårdt eller blødt PVC plast er det rigtige materiale til din kommende konstruktion? Vi står klar til at hjælpe. Med vores omfattende ekspertise inden for plastbearbejdning kan vi ikke blot levere plastemnerne, men også assistere dig med at finde den mest optimale løsning.

 

Vi har et tæt samarbejde med flere virksomheder inden for PVC-produkter, herunder BEUMER Group, hvor vi eksempelvis specialiserer os i produktionen af bændelgardiner.

Industritekniker og teknisk chef udvælger en plastplade fra Induflex' lager

Vores materialer

Du kan læse mere om alle vores mange plasttyper her.

Vores materialer

Du kan læse mere om alle vores mange plasttyper her.

Induflex' lager af plader i teknisk plast i gul, hvid, sort og blå

Plastmaterialernes standarder

For at sikre kvalitet, sikkerhed og kompatibilitet følger vi hos Induflex nøje professionelle protokoller og anvender materialer, der opfylder velkendte standarder.

Plastmaterialernes standarder

For at sikre kvalitet, sikkerhed og kompatibilitet følger vi hos Induflex nøje professionelle protokoller og anvender materialer, der opfylder velkendte standarder.

Hænder holder spåner fra spåntagende bearbejdning i blå og hvid

Udfyld formularen og få personlig vejledning fra en af vores eksperter.

Your comment

Sælger hos Induflex sidder klar ved computer til at behandle din forespørgsel