QUPAQ er en af verdens førende producenter af automatiserede løsninger til pakning af fødevarer. Til deres maskiner har virksomheden allieret sig med Induflex, som har produceret og leveret maskindele i fødevaregodkendt plast i over et årti.

 

En af QUPAQs innovative løsninger er INTRAY, en bakkedispenser skabt med fokus på at imødekomme behovene hos fødevarevirksomheder globalt. INTRAY repræsenterer en hygiejnisk, hurtig og sikker metode til dispensering af bakker til f.eks. kød, fjerkræ, frugt, grønt og snacks.

Maskinarbejder indstiller CNC-drejebænk i Induflex' produktion
Parallelarme og endestykke af plast i fødevaremaskine

Maskindele fra Induflex

 

For at opfylde de stringente krav fra fødevaremyndigheder var det afgørende at vælge en godkendt løsning til brug i applikationer med fødevarekontakt. Her tog QUPAQ kontakt til Induflex for at finde en plasttype til præcis deres behov.

 

- Udover at være en fødevaregodkendt plasttype, har POM (Polyoxymethylen) en høj slidstyrke og en lav friktion, hvilket gør det velegnet til eksempelvis dispenseringssystemer, der er i konstant bevægelse. Oveni er POM-emner resistent over for mange kemikalier, der er essentiel i fødevareproduktioner, hvor rengøringsmidler og desinfektionsmidler ofte anvendes. Derfor var netop det plastmateriale, som var rette valg til denne opgave hos QUPAQ, forklarer Rasmus H. Sørensen, salgschef hos Induflex.

 

Høj funktionalitet og ergonomiske fordele

 

Med implementeringen af dispenseringssnegle i hvid POM-C, sidepanel, parallelarme og endestykker i sort POM-C, har QUPAQ fået flere af fordelene ved at anvende især POM i deres produktion.

 

- Valget af teknisk plast til vores bakkedispenserere var for at opnå flere ergonomiske fordele ved eksempelvis omskift hos kunderne. Det giver en lettere monteringsproces, men hjælper også med rengøringsprocessen hos vores kunder. Det skete også uden at gå på kompromis med den høje funktionalitet i vores design af vores maskiner, forklarer Søren B. Skjærbæk, Planning & Purchasing Manager hos QUPAQ.

Hvide plastemner til dispenseringsmaskiner hos QUPAQ.
Sort POM-emne til QUPAQ.
Teknisk plast giver flere ergonomiske fordele hos QUPAQ.
Parallelmekanisme i sort POM plast til fødevareproduktion

Fleksibilitet – En fælles værdi

 

Igennem de sidste ti år har Induflex produceret og leveret maskindele i fødevaregodkendt plast til maskinerne hos Brønderslev-virksomheden. Ifølge QUPAQ har et nemt samarbejde og den fleksible produktion været afgørende for de mange års partnerskab.

 

- Vi designer og producerer også skræddersyede løsninger. Derfor har vi brug for underleverandører, der kan det samme. Det har Induflex vist over flere lejligheder, hvor vi har haft brug for både større og helt små serier. De har altid ydet god service og har venlige medarbejdere, der er nemme at arbejde sammen med. Derfor kommer vi også til at fortsætte partnerskabet i fremtiden, forklarer Søren B. Skjærbæk.

 

Alle dele er præcisionsbearbejdet ved hjælp af CNC-drejning og CNC-fræsning efter QUPAQs design og produceret i fødevarekontaktmateriale (FKM) med fuld sporbarhed.

 

For mere information om sporbarhed og fødevarekontaktmateriale, kan du læse mere her.

 

Se videoen nedenfor for at få mere indsigt i produktionen af dispenseringssneglene.

Plast til fødevare-industrien

Vi har stor erfaring med produktion af fødevaregodkendte emner.

Plast til fødevare-industrien

Vi har stor erfaring med produktion af fødevaregodkendte emner.

Industritekniker indstiller CNC-drejebænk i produktionen hos Induflex

Find det rette materiale til opgaven

Find det rette materiale til opgaven

Plaststænger i sort POM på Induflex' lager i Støvring

Konvertering til plast

Vidste du, at plast kan være en fordelagtig erstatning for materialer som træ, stål eller metal?

Konvertering til plast

Vidste du, at plast kan være en fordelagtig erstatning for materialer som træ, stål eller metal?

Drejet emne med fire huller i hvid POM afgrates manuelt af Induflex' industritekniker

Teknisk plast med høj slidstyrke i mange farver

Teknisk plast med høj slidstyrke i mange farver

PEHD plast i mange farver

Har du et spørgsmål? Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Your comment

Kundemøde hvor en sælger viser en maskindel i plast frem for en kunde hos Induflex