Plastbearbejdningsvirksomheden Induflex vil øge sin kapacitet gennem automatisering. Virksomheden har derfor investeret i en kollaborativ robot. Automatisering er ifølge den nordjyske virksomhed en forudsætning for at opretholde og øge kapaciteten.
Induflex, som tidligere i år kunne fortælle om investeringen i en ny CNC-fræser, fortsætter med investeringer i maskinparken. Den seneste tilføjelse er en ny kollaborativ robot, en såkaldt cobot, som skal supportere Induflex’ medarbejdere i plastvirksomhedens spåntagende værksted.
Automatisering er en forudsætning for øget kapacitet
Automatiseringen i plastvirksomheden er en del af en strategisk indsats for at øge kapaciteten og effektiviteten, så virksomheden kan styrke sin konkurrencekraft.
”For mange af vores kunder er leveringstid afgørende. Det er derfor et klart mål, at vi kan blive endnu mere konkurrencedygtige på leveringstiden – og her er automatisering en forudsætning,” siger Induflex’ indehaver og direktør Rico Larsen.
Han understreger, at robotten hverken skal erstatte nuværende eller kommende medarbejdere:
”Medarbejderne er den knappe ressource. Vi har, som mange andre i industrien, udfordringer med at rekruttere de faglærte medarbejdere. Jeg ser det derfor ikke som en fremtidssikret mulighed at øge kapaciteten ved at satse på flere medarbejdere alene. Det er blandt andet derfor, at vi nu går automatiseringsvejen.”
Frigiver tid for medarbejderne
Cobotten er installeret i virksomhedens spåntagende CNC-værksted, hvor den under produktion af plastemner kan skifte emnerne i maskinerne og dermed aflaste virksomhedens medarbejdere ved rutineopgaver.
Rico Larsen siger: ”Vi er en ordreproducerende virksomhed og har al vores produktion i Støvring - lige fra enkeltstyk og små serier til store serier på mange tusind styk. Når cobotten varetager flere af de rutinemæssige opgaver, særligt ved produktion af de store serier, frigiver det tid til andre og mere fagligt udfordrende opgaver for vores industriteknikere. Dermed får de mere tid til opgaver som programmering og produktion af mindre serier.”
Rico Larsen håber, at cobotten således også kan bidrage til at gøre Induflex til en mere attraktiv arbejdsplads for de højtspecialiserede industriteknikere.
”Det skal være sjovt at arbejde hos Induflex. Ved at vores dygtige industriteknikere kan bruge en større del af deres tid på mere udfordrende og mindre ensformige opgaver, håber jeg, at robotten også medvirker til, at det bliver endnu mere interessant at arbejde hos Induflex,” siger Rico Larsen.