I krydsfeltet mellem innovation og omkostningseffektivitet har Cold Jet og Induflex skabt et dynamisk partnerskab, baseret på solid sparring og hurtig ageren.

 

Cold Jet producerer tørismaskiner til nedkøling inden for medical- og fødevareindustrien samt tørismaskiner til rengørings- og overfladebehandling. Ved behovet for POM-emner til et større projekt vendte indkøberen sig mod den velkendte samarbejdspartner, Induflex, en pålidelig partner som bearbejdningsspecialist af plastemner.

Plotterskåret skum er også blevet produceret til Cold Jet
Sort POM-emne til udløb af tøris

En central faktor i Cold Jets beslutning om at anvende POM-emner fra Induflex er de betydelige besparelser, som plastkomponenterne muliggør. Dette omfatter ikke kun de lavere råmaterialepriser, men også de reducerede bearbejdningsomkostninger.

 

- Vores erfaring er, at det er mere økonomisk at producere komplekse geometrier eller komponenter i plast fremfor stål, især hvor der skal fjernes store mængder under bearbejdningen. Samtidig sparer vi også på resten af strukturen, da plastdelene er lettere og ikke kræver efterisolering af komponenterne, forklarer Christian Nielsen, Product Development Engineer hos Cold Jet.

 

POM-emner passer til opgaven

 

I Cold Jets avancerede maskiner skubbes tørispiller igennem på et conveyorbælte. Her spiller POM en afgørende rolle i processen, idet det bidrager til at reducere friktionen, samtidig med at isen ikke fryser så let fast på POM som på metal. Oveni tilføjes udskåret skumemner til emner til isolering på enkelte maskiner ved nødvendighed.

 

- POM-emnerne giver ikke kun en lavere friktion, men de besidder også en imponerende styrke og sejhed, hvilket gør dem ideelle til at håndtere de udfordrende forhold i tørismaskinerne. Dertil er skummen et vigtigt element for at isolere nogle af maskinerne i de kolde miljøer, forklarer Rasmus Hosbond, salgschef hos Induflex.

Sort POM-emne til Cold Jet, der er bearbejdet på en fem-akset fræser
Skum benyttes som isoleringsmateriale til tørismaskinerne
POM rosette med rejf til Cold Jet

Hurtige svar og tekniskviden styrker samarbejdet

 

En af hjørnestenene i det vellykkede samarbejde mellem Cold Jet og Induflex er den hurtige respons og tekniske viden, som Induflex’ medarbejdere leverer.

 

- Samarbejdet har været rigtig tilfredsstillende på alle områder. Alt er ikke så formelt og man kan bare gribe telefonen og få rådgivning, hvis der opstår spørgsmål. Derudover har vi oplevet hurtige svar, leveringer, god service på hasteordrer og altid højkvalificeret teknisk hjælp. Derfor kommer vi også til at benytte os af teknisk plast i fremtiden – med Induflex som leverandør, fortæller Arvid Nielsen, Senior Vice President for Business Development hos Cold Jet.

 

Udover POM- og skumemner producerer Induflex også få PEHD-emner til Cold Jet, hvis behovet for henholdsvis kemikalieresistente egenskaber er nødvendige eller der er behov for isolerende materiale. 

Cold Jet producerer tørismaskiner til nedkøling inden for medical- og fødevareindustrien samt tørismaskiner til rengørings- og overfladebehandling.
Induflex har i mange år samarbejdet med Cold Jet

Kundespecifikke løsninger i plast til mange industrier.

Vi industriens sparringspartner og producent af kundespecifikke emner, hvor vi har hånden i mange plastkomponenter på tværs af industrierne.

Kundespecifikke løsninger i plast til mange industrier.

Vi industriens sparringspartner og producent af kundespecifikke emner, hvor vi har hånden i mange plastkomponenter på tværs af industrierne.

En industritekniker programmerer en maskine ved en computer.

Vores materialer

Du kan læse mere om alle vores mange plasttyper her.

Vores materialer

Du kan læse mere om alle vores mange plasttyper her.

Induflex' lager af plader i teknisk plast i gul, hvid, sort og blå

Vores specialister er klar til at hjælpe dig. Udfyld formularen og få personlig sparring hurtigst muligt.

Your comment

Tekniske tegninger bliver vendt ved en af vores laserskærer.