Polystyren (PS)

Er du på udkig efter en stiv og sprød plast til enkle opgaver? Polystyren, også kendt som PS, kan være det ideelle valg til dine behov og anvendes bredt i forskellige sammenhænge, såsom skilte og maskindele.
Hvid plade polystyren

Hvad er polystyren?

 

PS er en del af gruppen amorf polymer termoplast, der fremstilles af det petrokemiske monomerstyren. Materialet anvendes ofte som isolerende emballagemateriale, også kendt som flamingo. PS er klart, stift og relativt sprødt.

 

Egenskaber ved PS

 

Polystyren er kendetegnet ved sin høje stivhed og modstand mod mange syrer og baser. Det er elektrisk isolerende og har optimale egenskaber ved stuetemperatur med et lavt smeltepunkt.

 

Dog er det ikke velegnet til udendørs brug på grund af UV-lys nedbrydning og lav slagstyrke, og det er heller ikke resistent over for opløsningsmidler.

 

Der findes forskellige typer plasten, herunder ekspanderet polystyren (EPS) og slagfast polystyren (SB).

 

EPS

 

EPS opnås ved at skumme polystyren, hvilket resulterer i små, meget luftige kugler. EPS bruges til at fremstille det hvide flamingomateriale, der anvendes til termisk isolering, støddæmpende emballage og redningsudstyr.

 

SB

 

SB-polystyren, fremstillet med styren og butadien, er slagfast plasttype. Denne type polystyren har en farve (ikke gennemsigtig) og er mindre stiv end sin originale variant på grund af butadien, hvilket giver plasten sejhed. Materialet bevarer transparensen og har lav krympning, større dimensional stabilitet og større designfrihed.

 

PS plast indgår også i andre plasttyper – f.eks. består ABS, som er en blanding af acrylnitril, butadien og styren.  

 

Anvendelsesområder for materialet

Grundet materialets egenskaber fremstiller vi hos Induflex flere plastemner, der udnytter de isolerende og elektrisk isolerende egenskaber, såsom:

 

  • Maskindele
  • Kabinetter
  • Dele til elektronik
  • Isoleringsplader.

 

Desuden bruges Vikureen®, en type polystyren, ofte til POS-materialer på grund af dets farvevariationer og finishmuligheder, herunder:

 

  • Skilte,
  • Displays
  • Andre POS-materialer.

 

Vi anbefaler polystyren til enkle opgaver, hvor lave materialeomkostninger er afgørende uden at gå på kompromis med overfladekvaliteten.

Laserskærer skærer i plast hos Induflex

Bearbejdning af polystyren

 

Vi tilbyder bearbejdning af PS ved hjælp af CNC-fræsning, laserskæring eller knivskæring på vores plottere. Vores team af specialister har omfattende erfaring inden for plastbearbejdning gennem fræsning og skæring.

 

Hvad tilbyder vi?

 

Induflex tilbyder fremstilling af dine emner i polystyren af plader med forskellige tykkelser i forskellige farver såsom sort, hvid, klar og mange andre.

 

Vi leverer dine færdige emner inden for få dage og står klar til at hjælpe dig med at vælge det rette materiale til dine behov.

 

Vil du vide mere?

 

Er du i tvivl om dit materialevalg eller bearbejdningsmetode, så er du altid velkommen til at kontakte vores eksperter for personlig sparring om netop dit produkt. Vi står altid klar til at hjælpe dig.

 

Kontakt vores specialister

Din totalleverandør

Induflex er din one-stop-shop. Vi er med dig hele vejen fra design, konstruktion og produktion til montage, pakning og distribution.

Din totalleverandør

Induflex er din one-stop-shop. Vi er med dig hele vejen fra design, konstruktion og produktion til montage, pakning og distribution.

Industritekniker i laserhal laserskærer skærme til ansigtsvisirer i klar PET

Konvertering til plast

Vidste du, at plast kan være en fordelagtig erstatning for materialer som træ, stål eller metal?

Konvertering til plast

Vidste du, at plast kan være en fordelagtig erstatning for materialer som træ, stål eller metal?

Drejet emne med fire huller i hvid POM afgrates manuelt af Induflex' industritekniker

Teknisk plast med høj slidstyrke i mange farver

Teknisk plast med høj slidstyrke i mange farver

PEHD plast i mange farver

Har du et spørgsmål? Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Your comment

Salgschefen fra Induflex viser en teknisk tegning til to kollegaer