Vores tilgang til miljø og bæredygtighed

Uden plast var verden ilde stedt. Plast gør en kæmpe forskel i menneskers liv og er med til at sikre en både nemmere, mere effektiv og bedre hverdag. Mange ser lidt skævt til plast og har slet ikke øje for, at plast også har en bæredygtig dimension. At anvendelse af alternative materialer ville kræve mange flere ressourcer og dermed langt større udledning af CO2; og ville føre til mindre komfort, mere madspild, dårligere hygiejne, dyrere varer og et kæmpe tilbageskridt for menneskeheden. Plast er en god idé, og vi har sat os for at gøre den endnu bedre.

Genanvendelse af overskud og spåner


Plast er vores passion. Og vi ser det som en del af vores rolle at sætte fokus på materialets fordele og muligheder. Herunder genanvendelsesmuligheder og bæredygtighed, til glæde for både dig og din virksomhed, Induflex og verden omkring os.


Vi sorterer derfor alt vores afskær fra plastprodukterne og sørger for at det genanvendelige plast rent faktisk bliver genanvendt.


Rådgivning om bæredygtigt design


Nogle af de produkter, vi leverer, har en relativt kort livstid. Derfor rådgiver vi i at designet bliver mest muligt bæredygtigt. Et produkt kan f.eks. være designet, så det kan opdateres løbende i stedet for at skulle udskiftes. Det kan også designes, så det let kan skilles ad og genanvendes eller i et materiale, som let kan genanvendes.


Vi afholder også løbende kurser for både studerende fra Aalborg Universitet og for samarbejdspartnere, med fokus på bæredygtigt design og brug af plast.


Ved at udbrede vores viden om hvad plast kan, hvordan du vælger den rigtige type for at forlænge livstiden på produktet, hvilke typer plast, som kan genanvendes og i hvilken grad og hvilke faldgruber man skal være opmærksom på, ønsker vi at uddanne fremtidens designere og produktudviklere i bæredygtigt brug af plast


En miljøgevinst ved konvertering til plast


Det er ofte overset, at der kan være et bæredygtigt aspekt i at konvertere f.eks. maskindele fra et andet materiale som f.eks. stål eller træ til plast. Ikke desto mindre er der ofte fordele ved en konvertering. Hvis du er nysgerrig på om plast ville kunne gøre en forskel i din virksomhed, rådgiver vi dig gerne.


Genanvendte materialer


Vi tilbyder at lave dit produkt i en række genanvendte materialer, som f.eks. 100 % genanvendt akryl under navnet GreenCast®.


Vi sender også rester fra vores egen produktion afsted til akrylproducenten MADREPERLA, hvor de indgår i produktionen af GreenCast®.


Der kommer løbende nye genanvende materialer til, og du er altid velkommen til at spørge, hvis du har et særligt ønske.

Energioptimering af vores bygninger og produktion


Siden 2017 har vi arbejdet gennemgribende med energioptimering og -effektivisering af vores bygninger og produktion. Målet er, at vores produktion og daglige drift fungerer optimalt, uden unødigt energispild.


På de områder, hvor der energieffektiviseres, handler det i høj grad om udskiftning af det udstyr og apparater, der ikke længere er tidssvarende. På de områder, hvor der energioptimeres, handler det derimod om mere intelligent styring af de tekniske installationer samt det udskiftede udstyr.


Energioptimeringen omfatter blandt andet udskiftning af al belysning til LED-lys med sensorer. Herudover har vi fået installeret strålevarmepaneler med henblik på genanvendelse af vores procesvarme samt genvindingsanlæg på vores procesudsugning.


Kemi i produktionen bortskaffes altid efter leverandørens anvisninger og datablade - samt gældende love og regler.


Eventuel lugt og produktionsdamp fra de forskellige processer føres væk gennem en integreret filterproces. Denne proces indebærer blandt andet fortynding via en 20 meter høj skorsten.


Derudover er vi ved at implementere nyt emballage, så al papemballage fra os fremover er FSC-mærket.

Arbejdsmiljø


Vi får det bedste resultat, når vi alle føler sig trygge, oplyste og godt tilpasse på vores arbejdsplads.
Ved overordnet at motivere, uddanne og inddrage vore medarbejdere i kvalitets-, arbejdsmiljø- og miljøarbejde i virksomheden, kan vi arbejde sammen for et sundt og sikkert arbejdsmiljø for alle. Herigennem kan vi også forebygge skader og arbejdsrelateret sygdom.


Har du et spørgsmål til vores arbejdsmiljø og produktion, anvendelse eller genanvendelse af plast eller andre materialer, er du altid velkommen til at kontakte os.

Genanvendt akryl

Er du på udkig efter det perfekte materiale til dit bæredygtige in-store-projekt? Greencast® er lavet af 100 % genanvendt akryl.

Teknisk plast med høj slidstyrke i mange farver

Hurtig ekspedition af din opgave

Vi skærer dit emne på vores laserskærer eller skæreplotter inden for fem dage.

Vi gør din vision til virkelighed

Induflex er din one-stop-shop. Vi er med dig hele vejen fra design, konstruktion og produktion til montage, pakning og distribution.

Akryl i mange farver

Du kan få akryl i et utal af farver. Vi har som standard altid akryl i omkring 80 forskellige farver på lager i form af plader i forskellige tykkelser - klar til dit projekt.

Har du et spørgsmål? Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.