color_stroke_top
Overskrift

PET (polyester)

Har du brug for et klart materiale, der kan modstå kemikalier, og som kan genanvendes? Så er det muligvis PET, bedre kendt som polyester, du skal vælge.


Hvad er PET?


PET er et termoplastisk kunststof, som ofte kaldes polyester. PET, som har den kemiske betegnelse polyethylenterephthalate, er også kendt som A-Pet. PET er et klart materiale med en høj lystransmission på 89 %.


PET fås som enten amorf termoplast (APET) eller delkrystallinsk termoplast (CPET). Her på siden beskriver vi den amorfe PET.


Hvilke former og dimensioner kan PET fås i?


PET kan fås i plader i forskellige dimensioner og tykkelser – se mere i vores leveringsprogram.


Bearbejdning af PET


Hos Induflex fræser, laserkærer og skærer vi emner i PET ud, alt efter hvilken type opgave eller emne, vi har med at gøre.


PET er velegnet til print eller serigrafi, og det kan også kold- eller varmebukkes.


PET kan også koldbukkes når tykkelsen er under 2 mm. Materialet har en høj slagstyrke, som først bliver komprimeret i temperaturer under - 20 ⁰C.


Egenskaber for PET


PET har en god hårdhed, og det er også et slagfast materiale, som kan anvendes i områder med temperaturer fra - 40 ⁰C til 140 ⁰C. Derudover er det resistent overfor de fleste kemiske stoffer ved stuetemperatur. Det er kærvfølsomt og hydrolysefølsomt.


Du kan læse mere om PETs egenskaber i dette datablad.


Hvad kan man bruge PET til?


PET er velegnet til opgaver som f.eks. sammenfoldelige displays, plakatbeskyttelse, prismærkater, kasser og bakker og indenfor reklame- og skilteindustrien, belysningsindustrien, og så er det også velegnet til afdækning og afskærmning samt visirer.


Materialets styrke og stivhed betyder, at det kan tåle højt tryk og modstå slag. Det er også varmestabilt og har gode barrieregenskaber.


På grund af PETs mange egenskaber, og at materialet kan være FKM godkendt kan det i nogle tilfælde også bruges til anvendelse inden for levnedsmidler, f.eks. i sammenhæng med emballage til fødevarer.


PET er nemt at genanvende, hvilket kan være en fordel hvis man skal bruge et klart plastmateriale til kampagnematerialer eller f.eks. visirer.


Alternativer til PET?


Som tommelfingerregel kan man sige, at PET er et billigere alternativ til f.eks. PETG, PC (polycarbonat) eller akryl (PMMA).


PETG er af samme kemiske sammensætning som PET dog med en tilsætning af glycol, hvilket gør det blødere og mere bøjeligt end PET. PETG har også en god slagstyrke og termoformning egenskaber.


PET fra Induflex


Vi har som standard altid PET på lager i form af plader i flere tykkelser. Se den aktuelle lagerstand samt dimensioner i vores leveringsprogram.


Vi kan skære dine produkter ud i PET med laser eller kniv under fem dage.


Vil du vide mere?


Har du lyst til at høre mere om PET og dets mange muligheder? Eller har du nogle specifikke ønsker til lige netop din løsning?


Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at vejlede om materialevalg. 

PET_Induflex

PET er resistent overfor de fleste kemiske stoffer. 


PET_plader_Induflex

PET kan fås i plader i forskellige dimensioner og tykkelser. 


Nyseskaerm og adskaermning_550 x X, 2

PET er velegnet til afskærmning. 

Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring

Tlf: +45 98 37 19 88    

E-mail: induflex@induflex.dk

CVR: 12 82 81 95 

SmE_bl
YOU THINK IT, WE SHAPE IT
hollow-cut-facebook
hollow-cut-instagram
hollow-cut-youtube
hollow-cut-linkedin