color_stroke_top

Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring


Tlf: +45 98 37 19 88    

E-mail: induflex@induflex.dk

Termoformning 

Materialer & temperaturer 

Mange forskellige plastmaterialer kan termoformes, men ikke alle er lige velegnede. Materialer som PMMA, PC, PS og PVC er lette at termoforme.


Temperaturområdet,hvor plasten bliver blød og formbar, er forskelligt fra plasttype til plasttype. Uanset plasttypen er dette temperaturområde ret smalt. Er optimal formningstemperatur ikke opnået, når materialet at blive koldt og hårdt, før det erplaceret korrekt i formen.


Et stærkt materialekendskab, akkurat temperaturmåling og rap håndtering er derfor hjørnesten i vellykket termoformning.


Termoformning af plader & rør 

Ved termoformning af plader kan opnås resultater som hvis et ark papir foldes til et rør eller en tragt. Det mest almindelige er simple faconer somhalvbuer eller hævede hjørner.


Termoformning af plader er ideelt til prototyper og mindre serier, fordi værktøjer og forme som regel kan fremstilles billigt. Ved produktion af større mængder investerer vi mere i værktøjerne for at opnå ensartet produktion og reducere produktionstiden så meget som muligt.


Ved termoformning af rør er det nødvendigt at sikre, at røret ikke klapper sammen, når det bukkes. Dette gøres ved at opvarme røret og indsætte en fleksibel fjeder deri. Herefter placeres røret i en form. Når plasten igen er kold og hård, kan fjederen fjernes. 


Termoformning vs. vakuumformning

Formålet med både termoformning og vakuumformning er at forme plastplader og rør. De to processer minder om hinanden og har fællestræk, men der er forskelle i både tilgang, muligheder og resultater.


Ved termoformning afplast opvarmes plader/rør i en ovn langsomt til det bliver blødt og formbart. Den blødgjorte plast placeres manuelt i en form og afkøles heri. Plasten vil bevare den nye form, medmindre den opvarmes. Det er ikke muligt at lave dobbeltkrumning eller komplekse 3D emner med termoformning. Induflex har et anlæg til termoformning.


Ved vakuumformning presses den blødgjorte plast ned over en form ved hjælp af vakuum-sug. Plasten strækkes ud som en ballon, henover formen. Af denne grund kan godstykkelsen blive forskellig langs emnet. Vakuumformning bruges blandt andet til engangsemballage. 

Deter muligt at lave dobbelt krumninger og komplekse 3D emner vedvakuumformning - til gengæld, kan både værktøjer og forme være ret omkostningstunge. Af samme årsag egner ikke alle emner sig til vakuumformning.

Induflex har ikke vakuumformning i huset - men vi har gode samarbejdspartnere på området.   


Fandt du ikke den information du søgte - eller har du spørgsmål, så kontakt os på induflex@induflex.dk eller på tlf. 98371988 


TERMOFORMNING_3
TERMOFORMNING_2
Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring

Tlf: +45 98 37 19 88    

induflex@induflex.dk

CVR: 12 82 81 95 

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
SmE_bl
YOU THINK IT, WE SHAPE IT
hollow-cut-facebook
hollow-cut-instagram
hollow-cut-youtube
hollow-cut-linkedin