color_stroke_top

Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring


Tlf: +45 98 37 19 88    

E-mail: induflex@induflex.dk

Limning af plast

Om limning af plast 


Limning af plast er en manuel proces, som kræver stor præcision. Hos Induflex kan vi lime i forskellige plastmaterialer.


Limning kan sjældent automatiseres og kræver bestemte limtyper, der forudsætter både udsugning og værn. Det kan derfor i nogle tilfælde være vanskeligt og tidskrævende, at opnå et ensartet, godt og flot resultat. 


Med vores viden om materialerne og processerne kan du ofte få forslag til mulig limfri-løsning til de opgaver, hvor man med fordel kan ændre på konstruktionen og dermed i nogle tilfælde opnå en flottere løsning uden limning. 


I stedet for en limning, anbefaler vi ofte at ændre konstruktionen. Vi er selvfølgelig behjælpelige med at konvertere en given konstruktion til at kunne produceres uden limning. I stedet for limning, anvender vi vores store akkumulerede viden om materialerne og de mange andre processer, vi har i huset. 


Limning af akryl 

Akryl kan limes sådan, at samlingen bliver næsten lige så stærk akrylen selv.

Det kræver imidlertid en grundig forberedelse. Først skal overfladerne forberedes med afspænding, affedtning og rengøring før limen påføres. Herefter skal overflader holdes/spændes tæt sammen, mens limen hærder. 


Som en tommelfingerregel kan man sige at limning af farvet akryl giver et bedre resultat end limning af klar akryl. Dette skyldes, udelukkende, at man ikke kan se selve limfladerne på den ikke-transparente akryl.

Limning af klar akryl er vanskelig, fordi der dannes luftbobler, når limen hærder op. Disse luftbobler bliver meget synlige på den transparente akryl.


Mange af de lim-opgaver, som vi udfører i akryl kan, fra et økonomisk perspektiv, ikke bære de mange timer, der skal lægges i at lave et rigtig godt resultat. 


Limning af teknisk plast 

Limning af teknisk plast hænger sammen med plasttypens resistens overfor kemikalier - jo højere resistens, desto vanskeligere at lime.  


De to meget anvendte tekniske plastmaterialer PEHD og POM er begge kemikalieresistente og derfor vanskelige, hvis ikke nærmest umulige, at lime.


Vi har ikke en tradition for at lime i teknisk plast og får også kun ganske få forespørgsler herom, som vi oftest afviser. Igen anvender vi vores store akkumulerede viden til at finde en måde at producere emnet uden limning. 


Limning mod andre materialer 

I de fleste konstruktioner limes plast sammen med plast af samme type. Alligevel kan det forekomme, at materialerne er forskellige; to forskellige plasttyper eller plast mod metal. 


Limning af forskellige plasttyper er mulig, hvis de to plasttyper materialemæssigt ligger tæt på hinanden. Nogle plasttyper kan slet ikke limes sammen. 


Limning af plast mod metal er ligeledes problematisk, men ikke umuligt. Her er det vigtigt at være opmærksom på den store forskel i varmeudvidelse. Eksempelvis er udvidelseskoefficienten i akryl 5 gange højere end i stål. 


Limning med UV-lim 

Visse limtyper er udviklet til at hærde, når de udsættes for UV-lys. UV-lim går ikke i forbindelse med plasten og binder dem kun sammen. Derfor er en UV-limning ikke helt så stærk som en kemisk limning. Desuden kan det kun anvendes, når minimum et af materialerne er UV-transparent, som eksempelvis klar akryl. 


Alternativer til limning 

Vores erfaring viser at det oftest kan betale sig, at overveje andre metoder til samling end limning.  


Varm-og koldbukning.

Med lidt fantasi kan mange limningsopgaver løses ved at bukke materialet. Det er dog her værd at nævne, at ikke alle plastmaterialer kan dog bukkes. 


Dobbeltklæber

Dobbeltklæber er en økonomisk løsning, der kan bruges, når vægten af emnet er relativ lille i forhold til klæbefladen. Det benyttes i stort omfang til logoskilte og bogstaver. 


Låse-systemer

Ved låse-systemer låses plastplader sammen uden eller i kombination med lim. Metoden er blevet populær til salgsdisplays i slagfast akryl. Almindelig akryl er for sprød og knækker, hvis det bruges på denne måde.   


Har du spørgsmål til limning af plast, så kontakt os på induflex@induflex.dk 
induflex2015_169_web
limning-3
limning-akryl
induflex2015_167_web
LIMNING_1


Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring

Tlf: +45 98 37 19 88    

induflex@induflex.dk

CVR: 12 82 81 95 

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
SmE_bl
YOU THINK IT, WE SHAPE IT
hollow-cut-facebook
hollow-cut-instagram
hollow-cut-youtube
hollow-cut-linkedin