color_stroke_top

Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring


Tlf: +45 98 37 19 88    

E-mail: induflex@induflex.dk

CNC drej & fræs

CNC fræsning og drejning er vores foretrukne metode til fremstilling af avancerede og tekniske plastemner. Det er fordi at stort set alle typer af plast kan bearbejdes på denne måde. 


Vi benytter spåntagende bearbejdning eksklusivt til plast. Dette skyldes at bearbejdningen af plast stiller helt specielle krav til værktøjer. Derfor er vore maskiner optimeret til plast. Det betyder også at vi ikke bearbejder metal, da dette ville kompromittere vores maskiner i forhold til plasten.  


Med bl.a. 6 CNC fræsere i maskinparken og en universal robot har vi kapacitet til en stor serieproduktion, sideløbende med udvikling og optimering af produktionsmetoder. 


CNC bearbejdning 

Den største udfordring i spåntagende bearbejdning af plast, er de spændinger der uundgåeligt vil opstå i plasten.

Vores maskiner er optimeret til plast og vi bearbejder ikke metal. Bearbejdning af plast stiller helt specielle krav til værktøjer og metoder. Hvis ikke det gøres rigtigt, kan spændingerne resultere i at plasten sprænger, revner eller krummer.


Når man konstruerer emner i plast bør man også være opmærksom på sin toleranceangivelse, da både udvidelsesfaktor og fugtoptagelse er betydelig højere end ved andre materialer.


Maskindele i teknisk plast 

Produktionsindustrien aftager den største del af de tekniske plastemner, der produceres i vores spåntagende værksted. Det er både det helt simple emner, maskindele, konverteringer fra metal og avancerede 3D prototyper.


Mange ordrer kræver at vi kombinerer den spåntagende bearbejdning med laserskæring, limning eller termoformning for at skabe en samlet løsning. Vi har alle processer i huset.


En stigende del af vore opgaver involverer direkte udvikling, optimering eller konvertering af eksisterende løsninger med henblik på costoptimering.


Mekatronik 

Vi producerer både synlige og usynlige emner til blandt andet elektronikbranchen.


De usynlige emner omfatter de mekaniske dele inde i apparaterne. Det kan være holdere, afstandsstykker og glideskinner.

 

De synlige dele er displays, frontpaneler og lysledere. De er ofte lavet i klar plast som akryl, pvc, petg eller polycarbonat med en efterfølgende polering af de bearbejdede sider.


Vi benytter ofte CNC drejning til at producere store mængder af et givet emne - hurtigt!


CNC bearbejdning i fødevaregodkendt plast 

Plast der kommer i direkte kontakt med fødevarer skal være testet, godkendt og fuld sporbart. Det betyder at leverandører og bearbejdningsmetoder skal være godkendt af fødevarestyrelsen - og at materialet kan spores fra startmaterialet til slutproduktet. Plast med fødevaregodkendelse benævnes fødevarekontaktmaterialer eller FKM.


CNC fræsning og drejning betragtes normalt som processer, der ikke ændrer plastens indflydelse på fødevarer. Plastemner fremstillet af fødevaregodkendte plastplader og stænger ved CNC bearbejdning kan derfor benyttes til fødevarekontakt uden et separat certifikat. Plastemnerne skal stadig leveres med fuld sporbarhed og overensstemmelseserklæring. 


Induflex har siden 2011 været godkendt som leverandør af fødevarekontaktmaterialer og er under gældende dansk lovgivning registreret hos og kontrolleret af fødevaremyndighederne i Danmark. Læs mere om FKM, standarder og se vores seneste kontrolrapporter her.


CNC drej & fræs hos Induflex 

Der findes ikke ret mange maskiner, som er fremstillet specielt til CNC fræsning og drejning af plast. Valget af maskiner står derfor oftest mellem maskiner til bearbejdning af metal eller træ. 


Maskiner til metal er meget robuste maskiner, der på flere måder er overkill i forhold til plast. Til gengæld fordrer maskinens tyngde en stabilitet der afværger problemer med præcision og vibrationer. 


Maskiner til fræsning/drejning af træ er lettere opbygget og er i mange tilfælde tilstrækkelig til plastbearbejdning. Disse maskiner fås med meget store bearbejdningsarealer.

 

Her i huset benytter vi begge typer af maskiner. Til produktion af større maskindele i teknisk plast med høje krav til tolerancer, finish eller køling af emner med vand, benytter vi som regel metalmaskiner. Ved lettere fræsning og drejning i tynde plader med stort areal, benytter vi træmaskinerne.


Fik du svar på dit spørgsmål?

Hvis ikke, så kontakt os på induflex@induflex.dk eller tlf. 98371988

 


CNC_Drej
CNC_DREJ_FRAES__7CNC_DREJ_FRAES__18
CNC_DREJ_FRAES__9

cnc-drej-fraes-13

Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring

Tlf: +45 98 37 19 88    

induflex@induflex.dk

CVR: 12 82 81 95 

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
SmE_bl
YOU THINK IT, WE SHAPE IT
hollow-cut-facebook
hollow-cut-instagram
hollow-cut-youtube
hollow-cut-linkedin