color_stroke_top

Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring


Tlf: +45 98 37 19 88    

E-mail: induflex@induflex.dk

Bukning af plast

Bukning er en bearbejdningsproces med det formål at give materialer af plast en formændring der holder. Alt i stænger og rør bukkes, ligesom en del af bukkearbejdet udføres i plader.


Bukkeprocessen kan udføres som enten varme- eller koldbukning. Hvilken metode der benyttes, afhænger mest af materialet, formålet og den ønskede kvalitet.


Bukning af plastplader kan bruges til tekniske emner, som slidsker og afskærmninger, samt reklameartikler som salgsdisplays og montrer.


Koldbukning af plast 

Koldbukning af plastplader foregår på samme måde som ved bukning af metal, men da plast er mere dynamisk eller "levende" end metal giver det flereudfordringer. 


Når der koldbukkes opstår der ofte spændinger i selve bukket. Disse spændinger er medvirkende til at pladen kan rette sig helt eller delvist ud igen. Det er, i det hele taget, noget vi ofte ser med koldbukning – fraværet af varme som fiksativ, gør det svært at opnå et tilfredsstillende og vedblivende resultat.


Koldbukning kan gøres hurtigere og billigere end varmebukning. Det er bare desværre ikke ret mange materialer der er velegnede til processen.


Det kan derfor være svært,at finde de rette kontekster at anvende koldbukning i. Typisk er det mindre emner der koldbukkes. Vi har koldbukket flere forskellige tykkelser af PC med gode resultater. PMMA (akryl) kan ikke koldbukkes.


Varmebukning af plast

Ved varmebukning varmes plastpladen op ved glødetråd tilden bliver blød. Herefter bukkes der - og slutteligt fastholdes emnet under afkøling. Plasten vil derefter holde faconen. 


Ved varmebukning af eks. akryl varmes emnet op ved glødetråd til 100-150 grader før det bukkes. Materialet bliver ikke beskadiget ved opvarmningen. Og i dette eksempel med akrylen, bliver emnet efter  afkøling lige så stærkt som var det helstøbt i facon. 


Her i huset varmebukker vi hovedsageligt akryl, PETG, PEHD500 og PC. I princippet kan alle typer plast varmebukkes, men vi finder disse typer mere velegnede end mange af de andre. 


Fandt du ikke den information du søgte eller har du spørgsmål, så skriv til os på induflex@induflex.dk

VARMEBUK_11


VARMEBUK_8


VARMEBUK_6

Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring

Tlf: +45 98 37 19 88    

induflex@induflex.dk

CVR: 12 82 81 95 

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
SmE_bl
YOU THINK IT, WE SHAPE IT
hollow-cut-facebook
hollow-cut-instagram
hollow-cut-youtube
hollow-cut-linkedin