color_stroke_top

Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring


Tlf: +45 98 37 19 88    

E-mail: induflex@induflex.dk

CNC fræsning og CNC drejning af plast 

CNC fræsning og CNC drejning af plast 

CNC Fræsning og drejning (spåntagende bearbejdning og CNC bearbejdning) er Induflex's foretrukne metode til fremstilling af avanceret plastemner. Stort set alle typer plast kan bearbejdes på den måde. 

Vi benytter spåntagende bearbejdning eksklusivt til plast. Med bl.a. 6 CNC fræsere har vi kapacitet til en stor serieproduktion, sideløbende med udvikling af produktionsmetoder og prototyper for vores kunder. 


CNC bearbejdning 

Det største problem ved spåntagende bearbejdning af plast er de spændinger der uundgåeligt opstår. Man bør også være opmærksom på sin toleranceangivelse når man konstruerer i plast, da udvidelsesfaktor og fugt optagelsen er betydelig højere end ved andre materialer. Bearbejdning af plast stiller helt specielle krav til værktøjer og processer. Gøres det forkert, kan spændingerne resultere i at plasten sprænger, revner eller krummer. Vores maskiner er optimeret til plast. 
Induflex bearbejder ikke metal.Maskindele i teknisk plast 

Maskinbranchen aftager den største del af de teknisk plastemner der produceres i vores fræseafdeling. Det er simple emner som en plade med et rundt hul eller avanceret 3D prototyper. Mange opgaver kræver endvidere at vi kombinerer spåntagende bearbejdning med f.eks laserskæring, limning eller termoformning for at skabe helhedsløsninger. 


En stigende del af opgaverne involvere direkte udvikling eller optimering af eksisterende løsninger med hensyn til f.eks. vægt og produktionspris.


Mekatronik 

Til elektronikbranchen producerer vi indenfor to områder. De mekaniske dele inde i apparaterne. F.eks. holdere, afstandsstykker, glideskinner osv. Ofte benytter vi CNC drejning til hurtigt at producere store emnemængder, men prototyper udgør også en betragtelig del af opgaverne, 

De synlige dele udgør det andet område. Displays, frontpaneler og lysledere laves ofte i klar plast(acryl, pvc, petg eller polycarbonat). Ofte med en efterfølgende polering af de bearbejdede sider. Men vi laver også emner hvor de bearbejdede overflader er direkte synlige (f. eks telefonen her til højre).


CNC bearbejdning af fødevaregodkendt plast 

Plast der kommer i direkte kontakt med fødevarer skal være testet, godkendt og leverandører skal være godkendt af fødevarestyrelsen. Desuden skal bearbejdningsprocessen være godkendt. 

CNC fræsning og drejning betragtes normalt som processer, der ikke ændre plastens indflydelse på fødevarer. Plastemner fremstillet af fødevaregodkendte plastplader og stænger (plast med fødevaregodkendelse benævnes fødevarekontaktmaterialer eller FKM) ved spåntagende bearbejdning, kan derfor benyttes til fødevarekontakt uden et separat certifikat. Men de skal leveres med fuld sporbarhed og overensstemmelseserklæring. 


Induflex har siden 2011 været godkendt som leverandør af fødevarekontaktmaterialer.


CNC drejning og CNC fræsning ved Induflex 

Til CNC fræsning og drejning af plast er der ikke ret mange maskiner, som er fremstillet specielt til formålet. Valget står derfor mellem maskiner til bearbejdning af metal eller træ. 

Vælges metalmaskinen fås en meget robust maskine der på flere måder er "overkill" i forhold til plast. Til gengæld er der ingen problemer med præcision og vibrationer. 

Maskiner til fræsning/drejning af træ er lettere opbygget og er i mange tilfælde 'tilstrækkeligt' til plastbearbejdning. Endvidere fås de med store bearbejdningsarealer. 

Hos Induflex benytter vi begge typer. Til produktion af større maskindele i teknisk plast med høje krav til tolerancer, finish eller køling af emnerne med vand, benytter vi som regel metalmaskiner. Ved lettere fræsning og drejning, som tynde plader med stort areal, benytter vi træmaskinerne.
For yderligere information kontakt os på info@induflex.dk

 


Induflex A/S    

Hagensvej 25    

9530 Støvring


Tlf: +45 98 37 19 88    

E-mail: induflex@induflex.dk

Besøg Induflex på LinkedIn
YOU THINK IT, WE SHAPE IT